Study Abroad

Study Abroad

El disseny és una professió cada vegada més complexa on els límits entre les àrees d’especialització tradicional s’estan difuminant. Els dissenyadors han de ser capaços de moure’s en totes les àrees d’aquest ampli mercat i han de tenir coneixements experts sobre la diversitat de serveis que poden oferir. Aquests cursos intensius donen una visió global del disseny i de les noves oportunitats que ofereix.

Descripció

15 setmanes a ELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Opció A: estudiants sense formació en disseny

2 assignatures obligatòries (45 hores i 6 ECTS cadascuna)

Selecció d'assignatures optatives, mínim de 1 (45 hores i 6 ECTS cadascuna)

Classes d'espanyol opcionals (45 hores i 6 ECTS)

Opció B: estudiants amb formació en disseny (ELISAVA requereix un portfoli)

Selecció d'assignatures optatives, mínimo de 3 (45 hores i 6 ECTS cadascuna)

Classes d'espanyol opcionals (45 hores i 6 ECTS)

Curs Acadèmic 2018-2019 

  • Fall Semester: del 5 de setembre al 18 de desembre 
  • Spring Semester: del 8 de gener al 25 d'abril

Curs Acadèmic 2019-2020

  • Fall Semester: del 6 de setembre al 19 de desembre
  • Spring Semester: del 10 de gener al 30 d'abril

Idioma

Aquest programa s'imparteix exclusivament en anglès.

Aquestes són les assignatures que el programa Study Abroad ofereix:

The Global and Historic Context of Art and Design

L’objectiu d’aquest curs és relacionar les diferents branques del coneixement humà: l’arquitectura, la sociologia, la història, l’antropologia i l’art, amb l’objectiu de desenvolupar un mapa cognitiu del món en què vivim.

L’establiment de bases teòriques i de coneixements socials que permetin impregnar-nos de disseny en un context global i històric. El propòsit és proporcionar als estudiants les eines analítiques i discursives per desenvolupar el seu propi projecte des d’un punt de vista crític i innovador.

Aquest curs analitzarà les teories bàsiques de l’art, l’arquitectura i la cultura del disseny des de la revolució industrial fins el dia d’avui. La primera fase estudiarà l’aparició del disseny industrial como una disciplina específica en la cultura d’Europa Occidental. Seguidament, es durà a terme una investigació del llenguatge del disseny modern en la vida diària, el valor de les marques i els hàbits del consumidor en un nou món de mitjans de comunicació, noves tecnologies i sostenibilitat.

Es traurà profit dels amplis recursos que ofereix Barcelona: es visitaran museus com el MNAC, el MACBA, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, edificis emblemàtics de Gaudí, Mies Van der Rohe, Richard Meier i Jean Novel i botigues de disseny como Vitra, BD i Vinçon, a més de restaurants i espais d’oci de la ciutat.

Advanced Principles in Design: Integrating communication, humanities and scientific techniques

Aquest curs se centra en l’assimilació de procediments que permeten la comprensió d’un llenguatge de disseny que estudia la relació entre la necessitat i la funció dels objectes i la interacció entre els objectes i el seu entorn. També s’introduirà a l’estudiant la semàntica de la forma, el color i els materials.

Els fonaments del disseny tenen un enfocament global, un perfil teòric i pràctic i sintetitzen i integren les diferents àrees de la comunicació, les humanitats i les tècniques científiques. Aquesta personalitat multidisciplinària implica una comprensió paral·lela del disseny gràfic i el disseny d’interiors pràctic, que comparteixen continguts que estan clarament definits, encara que siguin flexibles en les seves aplicacions finals.

Digital Representation Principles

La capacitat de comunicar-se mitjançant imatges i expressar els aspectes rellevants d'un projecte, des de la idea fins a la proposta final, és un aspecte fonamental del disseny. Aquest curs té com a objectiu proporcionar als estudiants conceptes de representació i tècniques que s'apliquen àmpliament en els camps del disseny.

A partir d'exercicis, xerrades i sessions de tallers, el curs inclou la capacitat dels alumnes de definir i mostrar les seves idees mitjançant l'aprenentatge sobre les opcions i funcions que ofereix Adobe Photoshop, Adobe Indesign i Adobe Illustrator com una potent suite dissenyada específicament per als professionals del disseny.

Obligatori per als participants del programa Study Abroad, sense experiència en representació digital i narrativa visual, el curs també es recomana per als estudiants de disseny que vulguin aprofundir en el coneixement de les eines digitals i obtenir més informació sobre Adobe Suite.

El curs també aborda els conceptes bàsics d'edició i producció de video, així com els fonaments de les tècniques de presentació, per tal d'oferir als estudiants una gamma completa d'opcions que es posaran en pràctica en moltes comunicacions visuals requerides pel programa Study Abroad com pels seus futurs projectes de disseny.

Retail Design / Visual Merchandising

El Retail és per naturalesa el lloc de les noves idees, els nous conceptes i els nous productes. Com a tals, els entorns comercials són l’escenari de venda de les últimes ofertes, i l’eina de comunicació utilitzada per dialogar amb el client. A través de merchandising visual i efectiu, el retailer comunica tant els atributs de la marca com els atributs dels productes que s’ofereixen.

El principal objectiu d’aquest programa és presentar als estudiants la importància del merchandising visual com un element constitutiu d’una estratègia de retail d’èxit. Les classes inclouran un anàlisi en profunditat de l’entorn comercial del retail. Els principis, la filosofia i les tecnologies del merchandising visual s’estudiaran a través de l’estudi del mercat i de l’experimentació pràctica a classe.

Design for Packaging

El packaging d’avui en dia necessita professionals amb el poder de comunicar —tant formalment com gràficament— les característiques d’un producte.

Amb l’objectiu de formar professionals els dissenys dels quals es nodreixin de responsabilitat social i mediambiental, el programa mostra les eines apropiades per conceptualitzar i desenvolupar projectes de packaging globals.

L’objectiu és comprendre els factors que influeixen en la producció i en la selecció d’un embolcall per un producte específic, les seves possibilitats i els seus materials.

Graphic Design and Visual Communication

Aquest curs se centra en la comunicació gràfica i posa especial atenció als textos i a les paraules escrites i a la seva integració i relació amb les imatges, els colors i les textures. Els projectes van des de la cal·ligrafia artística i experimental, la tipografia i la composició de pòsters a la redacció i la interacció digit

El curs concep principalment la visió del disseny gràfic com un element essencial de la comunicació que travessa barreres socials, culturals i funcionals. Aquest concepte de disseny, no només concebut com un exercici formal, incorporarà reptes funcionals i vincles tecnològics en aquest context gràfic.

Tots els recursos manuals i tecnològics d’ELISAVA estan disponibles pels estudiants, des d’imprimir materials amb caràcters amovibles fins als ordinadors i les tauletes.

Furniture and Product Design

Aquest curs se centra en les àrees de disseny de producte i disseny de mobiliari. Es cobrirà tot el procés, des de la conceptualització fins a la formalització, el desenvolupament i la pre-producció d’un objecte per a l’entorn humà, domèstic o laboral.

El curs estudiarà l’entorn social, ergonòmic i estètic de l’usuari, les formes de produir una obra final i el seu impacte en el conjunt de l’entorn. Els estudiants analitzaran la semàntica dels objectes i les seves capacitats funcionals i comunicatives, així com la integració dels materials i la tecnologia.

Les visites a fàbriques, showrooms i botigues de disseny, així com els tallers de l’Escola, són part essencial del desenvolupament dels productes dissenyats.

Food, Design and Health

Aquest curs se centra en la interacció del disseny -entès com a procés creatiu- amb el menjar i la salut com a part fonamental de l’ésser humà.

La relació entre el disseny, el menjar i la salut no només es basa en els aspectes tangibles (espai, forma, producte, embalatge...), sinó també en una àmplia varietat d’aspectes, des de la cultura fins al territori, des del benestar fins a l’estètica.

Hem d’entendre la relació total dels humans amb l’entorn per crear maneres, sistemes o productes innovadors que millori aquesta interacció. El disseny creatiu, la connexió entre ment i mà, així com els sentits i la cultura en una comunicació constant amb altres dissenyadors ens permetran trobar noves maneres d’entendre i millorar el món.

Interior Spaces

El curs d'Espais Interiors presenta als estudiants de disseny les complexitats del desenvolupament dels espais interiors, així com el seu nexe amb l'arquitectura local i la cultura del disseny. L'estructura del curs està dissenyada per proporcionar un marc general per al desenvolupament d'una gamma de projectes, des d'informes a petita escala fins a una proposta a gran escala per a un interior residencial. El programa proporciona a l'alumne coneixements i habilitats en tots els àmbits de planificació espacial, teoria i concepte, modelització i dibuix a mà alçada i comunicació.

Es dóna prioritat a les estratègies d'aprenentatge que afavoreixen el pensament crític, la resolució de problemes i la capacitat de presa de decisions. Com a resultat, els estudiants augmentaran les seves habilitats creatives i obtindran una visió substancial en tots els àmbits relacionats amb el disseny de l'espai interior. Amb una participació activa dels alumnes, diversos exercicis pràctics integrats dins del curs promouen un enfocament conceptual i experimental del disseny mitjançant un mètode d'aprenentatge pràctic. Normalment comença amb una presentació per a proporcionar la base teòrica que pretén aprofundir en la comprensió d'un tema específic. Durant la classe, els estudiants desenvoluparan un projecte de resolució ràpida, presentacions de PowerPoint i/o un model físic.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies