Màster en Disseny mitjançant Nous Materials

Titulació

Master in Design through New Materials, título propio expedido por la Universidad Pompeu Fabra (UPF) y ELISAVA Escuela Universitaria de Diseño e Ingeniería de Barcelona.

Durada

De setembre a juny
Dimarts, dijous i divendres
De 17.00 h a 21.15 h.

Crèdits

60 ECTS

Idioma

Anglès

Requisits d'admissió

Títol de grau en disseny, enginyeria, arquitectura, art, o àrees relacionades.
Accés i admissió

Preu

Curs 2019-2020: 11.000 € (més 400 € en concepte de drets de preinscripció)
Finançament i beques

Documentació i selecció

CV acadèmic i professional + Portfolio/Projectes + Carta de motivació. Selecció: bassada en experiència, motivació personal i dedicació personal.

Lloc

El Màster s'imparteix a les instal·lacions d'ELISAVA i Materfad (Barcelona Design Hub).

Field Trip

Durant el Màster es durà a terme un viatge a una ciutat europea. L'estada inclourà un workshop intensiu de 5 dies en un Materials Lab o Estudi de Disseny de la nostra xarxa. Els costos del viatge i l'allotjament no estan inclosos en la quota de matriculació.

Direcció

Materfad-ELISAVA. Coordinació del curs: Laura Clèries (lcleries@elisava.net)

Poden els materials definir la forma en què es construeix el nostre futur? Cal comprendre els nous materials per crear noves oportunitats

Estem envoltats de materials; i els materials són, avui dia, el focus de la innovació. Per aquest motiu generen un impacte no només en la indústria, sinó també en la societat i fins i tot en els valors culturals d'aquesta. Els materials ja no es concreten al final del procés de disseny, sinó que formen part del seu desenvolupament inicial. A més, els consumidors presten més atenció als materials amb què s'envolten, estan molt més alfabetitzats i interessats en la innovació de materials que abans. La innovació basada en materials permet el desenvolupament de noves indústries, la recerca de solucions més sostenibles i la implementació de processos de disseny més creatius.

En aquest context, el Màster en Disseny mitjançant Nous Materials pretén generar una nova generació d'"especialistes en disseny de materials" en camps transdisciplinaris i proporcionar un coneixement pràctic i un domini actiu dels nous materials com a agents en la innovació. Aquest màster uneix el coneixement universitari rigorós i aplicat en disseny mitjançant materials (ELISAVA) amb la innovació de materials industrials (Materfad, centre d'innovació de materials i biblioteca), i es porta a terme a Barcelona, ​​seu de la innovació social i tecnològica. Com a reflex del seu esperit internacional, el programa inclou un taller a l'estranger en un centre de materials o estudi de disseny europeu seleccionat, informació actualitzada dels experts de disseny internacionals més importants promoguts pels materials i una xarxa de centres i indústries líders en innovació relacionats amb els materials.

Els continguts i la metodologia del curs permeten experimentar tant la teoria sobre materials com els tallers pràctics; imaginar la innovació de la recerca a la indústria, de projectes especulatius a projectes aplicats, i adoptar una actitud científica, creativa i multidisciplinària al camp. L'orientació professional del màster permet que els dissenyadors tèxtils, dissenyadors de productes, enginyers, arquitectes o dissenyadors d'interiors produeixin un Treball Final de Màster, sobre una base empresarial o per a un soci industrial, que generi un nou material, una nova col·lecció de productes o un nou projecte arquitectònic amb enfocament en materials, sostenibilitat, innovació, creativitat i solucions inspirades en el futur proper.

"... En un futur pròxim hi haurà una necessitat creixent de dissenyadors que puguin treballar amb diferents tipus de materials. Per exemple, el camp de disseny dels arquitectes de bambú comença a ser bastant prometedor, ja que el món occidental abraça les possibilitats de treballar amb un material capaç de suportar pes que pugui créixer 90 cm en 24 hores i es pugui doblegar, laminar, unir i raspar, com ho ha fet l'Àsia". "... La barreja intel·ligent de teixits (per a un augment de la comoditat) i plàstics i metalls (per a l'estructura i funció) tindria beneficis significatius per a productes sanitaris i esportius". FastCoDesign

 • Crear una nova generació de "especialistes en disseny de materials" en camps transdisciplinaris.
 • Formar professionals a partir de noves formes creatives de crear i comunicar.
 • Preparar els professionals per a les noves oportunitats que sorgeixen de la consolidació de materials i tecnologies relacionades com a impulsors de la innovació.
 • Formar professionals en el desenvolupament de projectes amb inquietuds socials, ambientals i tecnològiques.

En finalitzar el curs, l'estudiant serà capaç de:

 • Analitzar futurs escenaris socioculturals i contextualitzar nous materials en un context mundial.
 • Seleccionar i aplicar materials, tecnologies i processos de fabricació en el disseny i la naturalesa específica dels processos de desenvolupament.
 • Adquirir les habilitats per a la ideació d'utilitats de nous materials.
 • Avaluar aspectes de sostenibilitat i impacte ambiental de materials per a aplicacions industrials.
 • Experimentar amb nous materials i tecnologies relacionades amb ells per produir noves aplicacions de materials, nous desenvolupaments de materials o nous llenguatges de materials.
 • Generar famílies de color i adorns, així com materials en els idiomes aplicats a la marca i la col·locació en el mercat.
 • Generar una narrativa i una estratègia sanes per posicionar amb èxit un material dins del mercat o sector.
 • Reconèixer el potencial dels nous models de negocis associats als materials i les tecnologies relacionades que es generen.
Laura Clèries
laura_cleries

Laura Clèries

Directora del Master in Design Through New Materials
Blanca Guasch Balcells
blanca_guasch

Blanca Guasch Balcells

Marta González Colominas
marta_gonzalez

Marta González Colominas

Carol Rius
Carol Rius

Carol Rius

Professora del Master in Design through New Materials
Heloise Buckland
heloise_-buckland-professorat-elisava.png

Heloise Buckland

Professora del Master in Design through New Materials

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies