Màster en Disseny Escenogràfic

Titulació

Màster en Disseny Escenogràfic, títol propi expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA.

Direcció

Sebastià Brosa
Mireia Cusó

Crèdits

60 ECTS

Durada

De setembre a juliol.
Dilluns, dimecres i dijous.
De 17.00 h a 21.15 h.

Idioma

Espanyol. Alguns materials o conferències podran donar-se en anglès.

Preu

Curs 2019-2020: 10.000 € (més 400 € en concepte de drets de preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'admissió

 • Títol universitari o títol de graduat en disseny gràfic propi d'universitat.
 • Experiència professional acreditable.
 • Nocions bàsiques del paquet Adobe.
 • Carta de candidatura.
  Accés i admissió

Moltes de les innovacions en l'àmbit escènic a nivell internacional dels últims anys han emergit del desenvolupament escenogràfic. La contribució del disseny és clau i obre un camp d'exploració artístic i tècnic encarat a la producció d'espectacles o audiovisuals de primera línia.

El Màster en Disseny Escenogràfic és un programa enfocat al creixement professional que cerca, a partir de l'estudi i anàlisi de casos pràctics, conèixer i saber aplicar les millors solucions en cada cas presentat; ja sigui un enunciat per a resoldre una escenografia teatral o bé els guions d'una sèrie de ficció de qualsevol plataforma internacional de streaming.

El Màster té com a objectiu que els alumnes adquireixin els coneixements necessaris per a ser part d'un equip de disseny escenogràfic teatral o per a formar part del departament artístic d'un projecte audiovisual (videoclips, publicitat, cinema, ficció...) preparant-los per a ser dissenyadors d'espai escenogràfic.

El curs explora l'escenografia des del vessant artístic i conceptual en paral·lel a presentar i conèixer les tècniques i tecnologies associades a la creació escenogràfica. Aquest vessant és un complement de valor indispensable que permet una formació global i inèdita en l'àmbit de l'escenografia.

El programa proporciona convenis de pràctiques amb companyies, escenògrafs i productores de primer nivell als alumnes participants que superin el màster amb solvència.

A qui va dirigit?

El programa va dirigit a professionals de l'àmbit del disseny, l'art, l'arquitectura, l'art dramàtic, la comunicació i en general, totes aquelles persones interessades en la capacitat evocadora i comunicativa de l'espai dels objectes.

Els objectius del Màster són:

 • Investigar i aprofundir en l'escenografia com una especialitat del disseny vinculada a les arts escèniques i audiovisuals, abordant la creació de suports espacials per a teatre, grans esdeveniments o televisió i cinema, des d'una òptica artística i tècnica.
 • Conèixer les principals plàstiques escenogràfiques que fan possible el trasllat del guió a l'espai, de la mà de professionals de l'escena contemporània i explorar l'aplicació d'aquests coneixements tant en l'àmbit de l'escenografia per a espectacles en directe com en el de les produccions audiovisuals registrades. 
 • Descobrir el funcionament tècnic dels diferents tipus d'espais escènics per a conèixer les característiques i potencials dels espais on s'insereixen les escenografies.
 • Aprofundir en tècniques i tecnologies associades al disseny escenogràfic, amb especial atenció en les diferències entre els formats en directe i els audiovisuals.
 • Conèixer els paràmetres de construcció, muntatge i producció escenogràfica que influeixen en el disseny d'una escenografia o decorat de rodatge.
 • Capacitat d'aplicar els coneixements adquirits i resolució de problemes en contextos multidisciplinaris relacionats amb les arts de l'espectacle en viu i projectes escenogràfics audiovisuals.
 • Adquisició i millora de les tècniques relacionades amb les diferents disciplines tant per a espectacles de directe com audiovisuals.
 • Domini de les fases de treball i la planificació professional de projectes de disseny escenogràfic, tant per a directe com per a projectes audiovisuals.
 • Adquisició de tècniques de representació i posada en escena.
 • Acostament a les diferents disciplines que intervenen en la posada en escena i que formen part dels departaments d'escenografia teatral i/o audiovisual. L'attrezzo i els props, el vestuari, el maquillatge, la il·luminació, o els efectes especials.
 • Domini de la formalització dels projectes previs necessaris per al disseny d'una posada en escena teatral i/o audiovisual.
 • Acostament als diferents departaments que intervenen en el treball d'una posada en escena, i la relació que s'estableix entre ells.
 • Utilització dels recursos i codis necessaris per a comunicar-se amb els diferents agents implicats en el procés de disseny i producció de la posada en escena (clients i departaments vinculats).
Sebastià Brosa
sebastia_brossa

Sebastià Brosa

Codirector del Màster en Disseny Escenogràfic
Mireia Cusó
mireia_cuso

Mireia Cusó

Codirectora del Màster en Disseny Escenogràfic
Caïm i Abel
Caïm i Abel

Màster en Disseny Escenogràfic

Caïm i Abel

Diversos autors

Màster en Disseny Escenogràfic

Caïm i Abel

Diversos autors
Stop Motion
Stop Motion

Màster en Disseny Escenogràfic

Stop Motion

Diversos autors

Màster en Disseny Escenogràfic

Stop Motion

Diversos autors
7 Pecats Capitals
7 Pecats Capitals

Màster en Disseny Escenogràfic

7 Pecats Capitals

Raquel Bonillo

Màster en Disseny Escenogràfic

7 Pecats Capitals

Raquel Bonillo
La Ratonera
La Ratonera

Màster en Disseny Escenogràfic

La Ratonera

Renata Banderas, Amaia Garate

Màster en Disseny Escenogràfic

La Ratonera

Renata Banderas, Amaia Garate

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies