Màster en Disseny Editorial

Titulació

Màster en Disseny Editorial, títol propi expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA

Direcció

Marc Panero
Albert Folch

Crèdits

60 ECTS

Edicions

Cada any acadèmic es realitzen dues edicions del Màster, una en espanyol (MDE) i una altra en anglès (MED), de setembre a julio

Horari

Dimarts, dimecres i dijous, de 17 h a 21.15 h. La majoria dels workshops es realitzen de dilluns a divendres. Excepcionalment, per motius acadèmics, poden programar-se sessions fora d'aquest horari.

Idioma

Els continguts s'imparteixen en castellà. La majoria dels workshops es realitzen en anglès i pràcticament la totalitat de les conferències i alguns showcases o case studies.

Preu

Curs 2019-2020: Edició espanyola 10.000 € (més 400 € en concepte de drets de preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'admissió

  • Títol universitari o títol de graduat en disseny gràfic propi d'universitat.
    Accés i admissió

Com poden els dissenyadors bregar amb el contingut imprès i digital? Explora les possibilitats de les experiències editorials més enllà del format.

Hi ha qui afirma que el mitjà imprès està acabat i que el futur serà estrictament digital. No obstant això, la realitat resulta molt més complexa i vibrant. En comptes d'assistir a la desaparició dels formats tradicionals, la nova pràctica els harmonitza i els potencia, proposant una experiència més dinàmica i transversal per a l’usuari.

Aquest context planteja grans desafiaments i oportunitats per als dissenyadors dedicats al disseny editorial. El rol d'aquests professionals va més enllà del tradicional; s'han convertit en estrategs de contingut i en narradors, sempre des del coneixement de la tecnologia. Es tracta de trobar la connexió entre contingut, context i formats.

Al Màster aprendràs perspectives diverses de la mà d'experts internacionals en el camp del disseny editorial. Junts, explorarem aquest nou paradigma a través de projectes, workshops i xerrades. No només descobriràs algunes respostes als reptes d'avui, sinó que aprendràs a superar els del futur.

El Màster en Disseny Editorial reivindica la recerca, la creativitat i la imaginació en la creació de productes editorials. Va dirigit a estudiants curiosos, dinàmics i proactius que vulguin explorar la complexa relació entre disseny i contingut, i també la simbiosi entre l'imprès i el digital.

A qui va dirigit?

Preferentment a graduats superiors en disseny gràfic i a perfils professionals amb experiència acreditada. Excepcionalment, d'acord amb el seu portfolio i trajectòria, s'acceptaran llicenciats en comunicació, belles arts i publicitat. Els candidats han de ser eficients i autònoms en el maneig del programari de disseny gràfic.

La pràctica del disseny requereix professionals amb mentalitat resolutiva, amb criteri propi i amb una àmplia perspectiva del disseny contemporani. Volem que el programa d'aquest Màster faciliti aquestes qüestions a través de l'experimentació i d'un aprenentatge actiu i pràctic, amb el suport de grans professionals.

Els estudiants treballaran en tres projectes que desenvoluparan en tots els seus aspectes: un llibre, una revista i una plataforma digital. Els professors col·laboraran en aquest procés i propiciaran que els alumnes vagin més enllà, que entrin en el detall sense perdre la perspectiva mitjançant una combinació equilibrada de pensament, planificació i acció.

Més enllà de les qüestions tècniques, el programa del Màster s'ha desenvolupat per animar els estudiants en la cerca del desenvolupament personal i professional.

Treball en equip

Actualment, la pràctica del disseny es desenvolupa de manera col·lectiva i volem que aquesta transformació també es reflecteixi en aquest Màster. Treballar amb eficàcia, qualitat i d'una manera intel·ligent implica contrastar, col·laborar i compartir, per això, durant el Màster, cada estudiant treballarà formant equip amb un altre estudiant a la recerca d'una col·laboració significativa i fructífera.

La pràctica és la clau

Actualment, la pràctica del disseny es desenvolupa de manera col·lectiva i volem que aquesta transformació també es reflecteixi en aquest Màster. Treballar amb eficàcia, qualitat i d'una manera intel·ligent implica contrastar, col·laborar i compartir. El Màster incideix directament en aquesta realitat i es desenvolupa des d'una perspectiva eminentment pràctica: l'experiència ens ofereix la majoria de les claus del disseny.

Prop de la realitat

Aquest Màster s'ha desenvolupat com un procés de transició fluida entre el món acadèmic i el professional. Per això, volem que els estudiants desenvolupin el millor de si mateixos, que mantinguin la seva motivació i generin un ambient de treball pròxim al qual s'experimenta en un entorn professional.

Professors i estudiants: una col·laboració

El professorat del màster està format per prestigiosos professionals del disseny que juguen un paper actiu en el desenvolupament dels estudiants. La seva experiència i coneixements permetran que els estudiants comptin amb una assessoria constant en la cerca de solucions, en la presa de decisions pròpies i en el desenvolupament del seu criteri.>

Aprèn mentre desenvolupes projectes amb el suport dels professionals que avui estan definint què és el disseny editorial.

A causa del nostre interès en la millora contínua del programa i a la transformació constant de la pràctica del disseny, ens reservem el dret a realitzar canvis en el contingut i professorat del Màster.

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Codirector del Màster en Disseny Gràfic
Codirector del Màster en Disseny Editorial
Codirector del Master in Data and Design
Albert Folch
albert_folch

Albert Folch

Codirector del Màster en Disseny Editorial
The Blind Side
The Blind Side

Màster en Disseny Editorial

The Blind Side

Ángel Ramos

Màster en Disseny Editorial

The Blind Side

Ángel Ramos
Masque
Masque

Postgrau en Disseny Gràfic i Projectes Editorials

Masque

Judit Arroyo

Postgrau en Disseny Gràfic i Projectes Editorials

Masque

Judit Arroyo
Dynamic Range
Dynamic Range

Màster en Disseny Editorial

Dynamic Range

Laura Frade María i Pérez Trillo

Màster en Disseny Editorial

Dynamic Range

Laura Frade María i Pérez Trillo
Mestizo
Mestizo

Màster en Disseny Editorial

Mestizo

Camilo Roa

Màster en Disseny Editorial

Mestizo

Camilo Roa

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies