Màster en Disseny de Packaging

Titulació

Màster en Disseny de Packaging, títol propi expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Direcció

Eva Minguella

Crèdits

60 ECTS

Durada

Anualment es realitzen dues edicions amb inici al setembre i febrer.
Dilluns, dimecres i dijous.
De 17:00 h. a 21:15 h.

Idioma

Castellà

Preu

Curs 2018-19: 9.400€ (més 500€ en concepte de drets de preinscripció)
Curs 2019-20: 10.000€ (més 400€ en concepte de drets de preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'admissió

 • Titulació universitària o titulació de graduat en disseny gràfic, disseny de producte o enginyeria de producte propi d'universitat.
 • Experiència professional acreditable.
 • Coneixement de software de disseny gràfic.
  Accés i admissió

Com podem comunicar els atributs d'un producte a través del seu envàs? Com podem aprofitar el packaging com una oportunitat per a sumar sentit i significat al producte?

En un mercat en contínua expansió, el packaging precisa de professionals amb la capacitat de comunicar, tant formal com gràficament, els atributs d'un producte. Dissenyar un envàs avui dia implica aportar al mercat productes que sedueixin pel seu llenguatge de comunicació i estiguin pensats amb consciència social i responsabilitat mediambiental. Aquest màster ofereix les eines adequades per conceptualitzar i desenvolupar projectes de packaging integrals, amb la voluntat de formar dissenyadors especialitzats en aquesta disciplina.

El programa se centra tant en el disseny gràfic com en el disseny estructural de packaging, no des d'un punt de vista tècnic, sinó de la seva forma i comunicació. Ofereix una oportunitat única per treballar al costat dels dissenyadors de packaging més reconeguts de cada sector i aprendre la seva metodologia de treball per arribar a un resultat òptim i professional.

L'objectiu final és proveir als participants, mitjançant tallers pràctics i càpsules teòriques, dels coneixements necessaris per crear i desenvolupar un producte des del punt de vista de l'estratègia i del branding, detectar les necessitats del client i plantejar la solució, disseny i execució de qualsevol projecte de packaging.

En el transcurs del màster es resolen un mínim de 12 casos pràctics de diferent naturalesa i categoria: del packaging gourmet al de gran consum, del redisseny a la creació de nous envasos. S'introdueixen conceptes com ecodisseny i innovació per crear envasos més eficients i sostenibles, que promoguin el bon disseny i l'òptima utilització dels materials.

 • Aprofundir en la disciplina del packaging, la seva història i les noves tendències, i saber com influeixen la societat i el consumidor en les solucions de packaging.
 • Oferir els instruments teòrics/pràctics necessaris per realitzar i presentar un projecte de packaging: creació de naming, lettering i tipografia aplicada, direcció d'art i tècniques de presentació.
 • Conèixer les línies que segueixen els estrategs i els dissenyadors per aconseguir un producte d'èxit, adquirir una base teòrica sòlida de branding i saber com es crea i desenvolupa un producte des del punt de vista del màrqueting.
 • Posar en pràctica els coneixements adquirits a través de l'anàlisi, el plantejament, el disseny i l'execució de projectes de packaging. Detectar les necessitats del client i crear envasos que responen a les exigències dels diferents sectors. Aprendre a crear envasos més eficients i sostenibles que promoguin el bon disseny i l'òptima utilització dels materials.
 • Dotar l'estudiant de coneixements específics en els materials que utilitza la indústria del packaging: els sistemes de creació de l'envàs, la preimpressió i la impressió, els controls de qualitat i identificar els diferents tipus d'envasos que existeixen i les seves possibilitats.
 • Conèixer els factors que condicionen la producció i la selecció d'un envàs per a un producte específic i el paper que la selecció d'un determinat tipus d'envàs pot tenir en un producte.
 • Capacitat de desenvolupament d'un projecte integral de packaging, tant gràfic com estructural, en totes les seves fases:
  • Fase inicial: Nocions bàsiques sobre branding i estratègia. Generació del briefing inicial de plantejament de projecte
  • Fase de desenvolupament de marca: Generació de naming i creació de marca. Capacitat d'estructurar una arquitectura de packaging.
  • Fase de disseny de packaging: Domini de la formalització dels projectes de disseny, tant a nivell gràfic com a nivell estructural, aplicat a diferents sectors o necessitats: 
   • Packaging de gran consum
   • Packaging cosmètic (healthcare)
   • Packaging gourment-alimentació
   • Redisseny de packaging
   • Packaging per a vins
   • Ecopackaging
   • Packaging per emportar (take-away)
   • Packaging per a productes de luxe
   • Packaging d'e-commerce
  •  Fase de realització de maquetes i arts finals: Nocions bàsiques per al desenvolupament de maquetes en volum (escuma) i en cartró. Nocions bàsiques per al desenvolupament d'arts finals per a reproducció.
 • Desenvolupament d'eines complementàries a un projecte de packaging. Eines estratègiques com branding, màrqueting i neuromàrqueting; de disseny, com microtipografia i composició tipogràfica, o d'àmbit general com estètica, història del packaging...
 • Desenvolupament de coneixements tècnics referents a criteris de sostenibilitat, materials i sistemes d'impressió.
 • Domini del llenguatge necessari per a presentar un projecte i per a comunicar-se amb els diferents agents que participen en el procés. 
Eva Minguella
eva-minguella-professorat.png

Eva Minguella

Directora Màster en Disseny de Packaging
Mixed Emotions
Mixed Emotions

Màster en Disseny de Packaging

Mixed Emotions

José Luis García Eguiguren

Màster en Disseny de Packaging

Mixed Emotions

José Luis García Eguiguren
Catalunya Gourmet
Catalunya Gourmet

Màster en Disseny de Packaging

Catalunya Gourmet

Diversos autors

Màster en Disseny de Packaging

Catalunya Gourmet

Diversos autors
Packaging & Retail: Cobi
Packaging & Retail: Cobi

Màster en Disseny de Packaging

Packaging & Retail: Cobi

Diversos autors

Màster en Disseny de Packaging

Packaging & Retail: Cobi

Diversos autors
Wink
Wink

Màster en Disseny de Packaging

Wink

Alejandra Martinez Gonzalez y Laura de Miguel Prat

Màster en Disseny de Packaging

Wink

Alejandra Martinez Gonzalez y Laura de Miguel Prat

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies