Màster en Disseny de Interiors per a Hotels, Bars i Restaurants

Titulació

Màster en Disseny d'Interiors per a Hotels, Bars i Restaurants, títol propi expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA

Direcció

Ricardo Guasch

Crèdits

60 ECTS

Durada

Anualment es realitzen dues edicions amb inici al setembre i febrer. Dilluns, dimarts i dijous de 17:00h a 21:15h.

Idioma

Castellà

Preu

Curs 2018-19: 9.400€ (més 500€ en concepte de drets de preinscripció)
Curs 2019-2020: 10.000 € (més 400 € en concepte de drets de preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'admissió

 • Títol universitari o un títol propi d'universitat.
 • Perfils professionals relacionats amb l'àrea del màster.
 • Formació bàsica en softwares 3D i de disseny d'interiors.
 • CV acadèmic i professional.
 • Carta de motivació.
  Accés i admissió

Com podem crear espais que responguin a les necessitats del sector turístic actual? Com dotem de valor funcional i emocional els espais d'acollida?

La realitat del que coneixem com hotels, bars i restaurants s'ha transformat exponencial durant els últims anys i està en permanent expansió. És un sector en auge, les activitats empresarials del qual exigeixen gran creativitat i un ampli coneixement de les circumstàncies específiques que en elles concorren. Per tant, aquest Màster en Interiorisme per a Hotels, Bars i Restaurants, capacita professionalment per actuar i crear dins l'àmbit de l'hoteleria i la restauració.

El paper del dissenyador d'interiors és avui dia capital pel que fa al concepte tradicional d'acollida, allotjament i assistència que comporten unes activitats sempre basades en la proximitat i en l'atenció al client. S'uneix avui l'exigència d'atorgar nous valors funcionals i emocionals als espais, en resposta a els nous comportaments i desitjos d'una societat en contínua transformació i als que, sens dubte, el promotor vol respondre.

El dissenyador ha d'atendre el gran nombre de condicionants que intervenen en la presa de decisions prèvia al projecte per a aquest tipus de negocis: el context general en què es troba l'activitat dels usuaris ―ja sigui treball, oci o vacances―, l'estatus econòmic ―des de luxe fins a low cost―, el model de comportament ―de la socialització a la intimitat―, que pot donar lloc a espais altament compartits o de gran privacitat, la ubicació, l'àmbit social i geogràfic.

Així, en aquest curs, l'estudiant aprendrà a implicar-se en projectes complexos i a ser altament competent en la interpretació d'un perfil de negoci molt diversificat, que es troba, al seu torn, representada per altres figures molt creatives: la del mànager de la cadena hotelera, la del xef o la del bàrman, amb les que haurà interactuar.

L'objectiu és preparar l'estudiant per afrontar el procés creatiu, no només resolent l'organització dels espais i la seva ambientació, sinó també analitzant els hàbits i formes d'ús. En conseqüència, l'estudiant es prepara per practicar metodologies que incentivin la innovació i el desenvolupament de conceptes originals.

No hi ha dubte que l'àmbit local de Barcelona, ​​amb el turisme com a primera font d'ingressos i amb una llarga tradició que ja podem anomenar cultura pel que fa a disseny d'hotels, bars i restaurants, ofereix un marc ideal per al desenvolupament d'aquest màster.

El màster es compon de dos postgraus i permet aconseguir una visió del conjunt de realitats del sector. D'una banda, la de l'allotjament transitori dedicat a la recepció de viatgers i, de l'altra, la de la gastronomia amb una àmplia casuística que va des de la cuina avantguardista, fins a la cuina tradicional i el menjar ràpid, o des del pop-up bar fins al bar de tapes i la cocteleria.

 • Formar professionals del disseny d'interiors en relació amb el creixent sector de l'hoteleria. Aquest sector inclou el conjunt de serveis que s'ofereixen dins de les empreses dedicades a l'allotjament, el menjar i la beguda als usuaris a canvi d'un preu fixat. És, per tant, un curs especialitzat en el qual es pretén abordar en profunditat l'especial casuística d'aquest sector tan dinàmic.
 • Assolir una capacitació del dissenyador que inclogui la perspectiva del sector hoteler, i dels bars i restaurants, sovint representada per actors creatius com el mànager hoteler, el xef, o el bàrman, amb els quals s'ha de interactuar per donar resposta a la seva visió.
 • Conèixer en profunditat la casuística del sector en totes les seves modalitats: hotels temàtics o tradicionals, hostals, lodges, restaurants per a la cuina d'avantguarda, fast-food, cantines, bars de tapes, bars musicals, etc.
 • Posar a disposició de l'estudiant les eines necessàries per fer propostes innovadores que tresoregin potencial d'èxit a partir del coneixement exhaustiu dels condicionants que intervenen en el sector, especialment en els nous comportaments, actituds i anhels de l'usuari.
 • Preparar l'estudiant per donar solucions integrals que incloguin tots els àmbits que intervenen en aquests llocs, tant els de representació (espais per a usuaris), com els de servei (producció, administració, manteniment, etc.).
 • Assimilar una actitud transversal enfront del disseny, incorporant l'ampli ventall de disciplines que intervenen en la definició d'aquests interiors, de la il·luminació a l'equipament de mobiliari i a la resta d'objectes funcionals que poblen l'espai, i als teixits i la gràfica aplicada.
 • Conèixer totes les fases de treball i consecució d'un projecte professional dins de l'àmbit objecte del programa.
 • Adquirir una preparació completa que permeti afrontar els projectes amb solvència tant des del punt de vista estètic com tècnic.
 • Dins l'entorn acadèmic, aprofitar per potenciar el rigor i, al mateix temps, l'experimentació. Dominar la terminologia ad hoc. Obrir vies per la innovació i la recerca, enregistrant i analitzant models.
 • Capacitat per generar  propostes innovadores i creatives dins de l’àmbit objecte del programa.
 • Capacitat d’anàlisi per la indagació documental sobre el camp específic d'aquest programa d'estudis.
 • Comprensió de la casuística empresarial del sector al moment actual.
 • Capacitat per avaluar un encàrrec professional del sector en qualsevol de les seves tipologies i reconèixer les necessitats reals del client.
 • Domini de tot el procés creatiu des de la conceptualització fins a la realització del projecte i el seu perceptiu manteniment.
 • Resoldre la integració de totes les instal·lacions tècniques i equipaments que conflueixen en el projecte.
 • Control de les diverses disciplines implicades, com ara mobiliari, gràfica aplicada, il·luminació, etc.
 • Bona resolució en l'expressió pública d'idees i projectes propis.
 • Coneixement de les fases de treball i realització d'un projecte professional en l'àmbit del disseny interior corporatiu.
 • Domini de la relació amb els agents involucrats en el projecte.
 • Capacitat per el treball en equip.
Ricardo Guasch Ceballos
ricardo_guasch

Ricardo Guasch Ceballos

Codirector del Màster d’Interior per a Hotels, Bars i Restaurants
Codirector del Màster en Disseny de l'Espai Interior
Cristal Palace
Cristal Palace

Postgrau en Disseny d'Interiors per a Hotels i New Hostelling

Cristal Palace

Diversos autors

Postgrau en Disseny d'Interiors per a Hotels i New Hostelling

Cristal Palace

Diversos autors
El Olivar
El Olivar

Postgrau en Disseny de Bars i Restaurants

El Olivar

Diversos autors

Postgrau en Disseny de Bars i Restaurants

El Olivar

Diversos autors
Marró terra
Marró terra

Postgraduate in Design of Bars and Restaurants

Marró terra

Diversos autors

Postgraduate in Design of Bars and Restaurants

Marró terra

Diversos autors
Rusiñol Hostel
Rusiñol Hostel

Postgrau en Disseny d'Interiors per a Hotels i New Hostelling

Rusiñol Hostel

Jorge García, Jaume Maimò i Gerard Solsona

Postgrau en Disseny d'Interiors per a Hotels i New Hostelling

Rusiñol Hostel

Jorge García, Jaume Maimò i Gerard Solsona

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies