Disseny d'Informació

Direcció

José Manuel Pérez Paadín

Durada // Horari

De l1 al 12 de juliol de 2019 (40 hores) // De 17.00 h a 21.15 h.

Idioma

Castellà

Preu

770 €. Els membres d’Elisava Alumni categoria Bold, obtindran un 15% de descompte en l’import del programa.

Nivell

Introducció / mig

El disseny d’informació és una necessitat del nostre temps i un repte per al dissenyador gràfic. No només la matèria primera a treballar és mutant, sinó que els mitjans són també híbrids i inestables. Dades numèriques, il·lustració, taxonomia, redacció; el nostre treball pot tenir totes aquestes facetes i més.

Això fa que hàgim d’aproximar-nos a la pràctica del disseny amb eines, habilitats i actituds que van més enllà de les tradicionals. Treball en equip i esperit crític són imprescindibles per a la pràctica de la infografia o la visualització i dades. Aquest curs pretén dotar al dissenyador de les aptituds necessàries per treballar el de disseny d'informació com a eina de comunicació i proporcionar-li una base sòlida des d’on abordar projectes de major envergadura.

La realitat contemporània, modelada per les tecnologies de la informació, necessita d’eines i llenguatges que permetin abastar-la i facilitin la seva comprensió. També les formes de comunicar des del disseny gràfic han d’adaptar-se a aquesta realitat. El disseny d’informació, en totes les seves escales, és una part essencial de la comunicació en un món modelat pel flux constant de dades, imatges i idees.

A qui es dirigeix?

Dissenyadors gràfics, estudiants de disseny, comunicadors amb experiència en entorns gràfics.

Requisits de coneixement o experiència

Imprescindible tenir coneixements de disseny gràfic, i capacitat de manejar eines: Illustrator, Photoshop i Indesign.

  • Iniciar a dissenyadors no familiaritzats amb la infografia i la visualització de dades en la seva utilització com a eina de comunicació.
  • Proporcionar el marc teòric necessari per entendre i analitzar el disseny d’informació des d’una perspectiva crítica.

  • Dotar-los de les capacitats pràctiques elementals per poder incorporar el llenguatge infogràfic en el seu treball.
  • Conèixer els mètodes, eines i recursos bàsics per treballar el disseny i comunicació de dades. 

El curs s’estructura en dues parts: 

Part 1

Aborda la història i pràctica de la infografia des d’un punt de vista multidisciplinària i amb una perspectiva oberta, amb èmfasi en la seva capacitat com a eina de comunicació i expressió. 

Part 2

Es divideix en sessions de treball amb exercicis pràctics.
En cada sessió, de durada variable entre una i tres jornades, es plantejarà un exercici de temps limitat, amb els quals posarem en pràctica els conceptes tractats en la sessions teòriques.

Paadín

Va néixer a Ferrol, Galícia. Va estudiar Belles Arts en la Facultat de Cuenca. Després de traslladar-se a Barcelona, s’estableix allí com a dissenyador gràfic i multimèdia. En 2001 va co-fundar Cartún, primera productora de dibuixos animats online d’Espanya. Més tard, arribaria a Lamosca, com a dissenyador gràfic, director d’art i soci de l’estudi. Des de fa uns anys el seu treball se centra principalment en la infografia. Ha donat conferències i impartit classes en diverses universitats i centres, principalment a Espanya i Mèxic.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies